Novinky

        • Stužková slávnosť IV.U
          • Stužková slávnosť IV.U

          • Akoby to bolo včera, keď sme ako prváci stáli pri bránach našej školy. Štvrtý ročník sa nám zdal tak vzdialený, nehovoriac o stužkovej. Ubehlo to veľmi rýchlo a 1. februára 2019 sme stáli pred svojimi rodičmi, učiteľmi v oblekoch a krásnych šatách. Už pri prvých príhovoroch sa nám vtisli slzy do očí, pretože sa nám pripomenuli okamihy strávené v školských laviciach. Na tvárach hostí sme vyčarili úsmev vďaka programu, ktorým sme sa snažili pobaviť všetkých prítomných, no aj po jeho skončení  zábava pokračovala až do ranných hodín. Veríme, že naša stužková nám zostane v našich srdciach čo najdlhšie.

             

            Žiaci IV.U

        • Elbáci na Hrebienku
          • Elbáci na Hrebienku

          • Tesne pred nástupom na vytúžené jarné prázdniny sme sa vybrali na exkurziu do Vysokých Tatier. Cieľom našej cesty bol pôvodne Hrebienok a návšteva Tatranského ľadového dómu, ktorý bol spojený s fotografovaním nádherných objektov zo snehu a ľadu. Cesta vlakom bola príjemná. Z rýchlika sme vystúpili priamo v Poprade a odtiaľ sme sa tatranskou železnicou odviezli až do Starého Smokovca. Počas cesty sa  nám všetkým naskytol čarovný pohľad na samotné Tatry. Obdivovali sme mohutné tatranské štíty, ich majestátnosť a čaro zasneženej prírody. Naša pešia túra sa začala na turistickom chodníku popri dráhe Pozemnej lanovky (cca 2,4km) v čase približne 40 minút. Samozrejme, že sme sa počas cesty viackrát zastavili, aby sme precítili čaro zimnej rozprávky.

            Prvou zastávkou bol Tatranský ľadový dóm, kde si študenti krátili chvíle fotografovaním ľadových sôch a výhľadov priamo z Hrebienka. Keďže sme poriadne vyhladli, najedli sme sa na Bilíkovej chate. Neskôr sme v našej turistike pokračovali smerom na Rainerovu chatu, ktorá sa môže pýšiť prívlastkom – prvá a najstaršia chata vo Vysokých Tatrách. Práve ju v roku 1863 postavil chatár Ján Juraj Rainer. Keďže je chata ľahko prístupná aj z Hrebienka, spolu so študentami sme sa chceli prejsť a pokochať sa nádhernou scenériou Studených dolín.

            Ďalšou zastávkou boli prekrásne vodopády Studeného potoka, kde sme sa nechali uniesť tatranským pokojom a nadýchali sa aj čerstvého horského vzduchu. Zaujímavým momentom Rainerovej chaty je povestný snehový betlehem, ktorý sme si vyfotili z každej strany. Aj keď nás naše topánky nie vždy poslúchali, túra sa nezaobišla bez drobných pádov či pošmyknutia, napriek tomu sme to brali s humorom. Čo tam vadí, keď ma šmýka? Hlavné je, že sme sa nasmiali a spríjemnili si tak jeden pekný školský deň. Cestou z Hrebienka sme však poriadne vyhladli a vysmädli. Svoju turistiku sme ukončili v útulnej kaviarničke ešte pred odchodom vlaku do Popradu.

            Okrem spomínaných zážitkov sa študenti zapojili do fotografickej súťaže pod názvom Pohľady z Hrebienka. Podmienky im podrobnejšie vysvetlila p. uč. Mňahončáková. Študentom bola  zadaná slohová téma Môj deň na Hrebienku s cieľom porozprávať svoje zážitky. Cesta na Hrebienok sa v tento deň stala pre našich elbákov mimoriadnou, keďže sa zapojili do literárnej a fotografickej súťaže. Veríme, že sa nám dostanú do rúk pekné a zaujímavé práce, ktoré budú osobitne vyhodnotené. Cesta vlakom domov prebehla bez problémov, tam  sme si aj trocha oddýchli a niektorí aj pospali. Náš elbácky výlet sa šťastne skončil, odniesli sme si veľa príjemných zážitkov a veríme, že do Tatier ešte pocestujeme.

             

            PhDr. Andrea Marušinová

            Mgr. Silvia Mňahončáková                                                                                                                                                                                                                            

        • Interbeauty Bratislava
          • Interbeauty Bratislava

          • Dňa 8.2.2019 sa konal medzinárodný veľtrh kozmetiky Interbeauty v areáli Incheba  Expo Bratislava. Súčasťou veľtrhu bola súťaž v dekoratívnej kozmetike Interbeauty Trophy 2019, ktorej sme sa zúčastnili.

            Vyhlásené boli 2 témy - „Využi potenciál červenej“ a „ Kráľovské svadby – Lady z Windsoru“.

            V téme „Využi  potenciál červenej“ súťažila žiačka 2.U triedy Silvia Velebírová s modelkou Viktóriou Michňákovou. V záplave červenej naša modelka žiarila a veľmi dobre sa predviedla s make - upom od Silvie.

            V téme „Kráľovské svadby – Lady z Windsoru“ súťažila žiačka 2.U triedy Annamária Pavlišinová s modelkou Katarínou Berešovou. Obidve boli úspešné a získali v tejto téme 3. miesto.

            My, učiteľky odborných predmetov Renáta Nováková a Ľudmila Lendacká, ktoré sme ich na súťaž pripravovali, sme sa tešili spolu s nimi, je to pre nás krásna spätná väzba a zároveň povzbudenie do ďalšej práce.

            Autor článku: Bc. Ľudmila Lendacká