Novinky

        • Výlet na Jamské pleso
          • Výlet na Jamské pleso

          • Povedali sme si, že všetci máme radi zimu. Preto sme si spolu so žiakmi spríjemnili deň vo Vysokých  Tatrách.

            Cieľom našej turistickej vychádzky sa stalo Jamské pleso /1448 m.n.m./. Zaujímavosťou je ,že táto trasa je z časti aj východisková pre túru na Kriváň. Jamské pleso je menej navštevované horské jazero a situované v prekrásnom prostredí limbového hája vysadeného správou Tatranského národného parku na pamiatku hrdinov SNP. Cesta k tomuto plesu nám začala pri hoteli Solisko a my sme si vybrali červenú značku - Tatranskú magistrálu, ktorá nás pohodlným chodníkom priviedla až k Rázcestiu pod Furkotskou dolinou. Odtiaľ sme pokračovali okolo malého potoka Biely Váh až k cieľu našej túry.

            Aj keď nám cesta trvala vyše hodiny, krátili sme si tento čas aj príjemnými rozhovormi, fotografovaním okolia a obdivovali sme čaro tatranskej prírody.

            PhDr. Andrea Marušinová
            Mgr. Silvia Mňahončáková

        • Elbáci v Bratislave
          • Elbáci v Bratislave

          • Sviatočné a zároveň prázdninové dni  sme si so žiakmi spestrili aj návštevou Bratislavy. Cestovali sme rýchlikom v skorých ranných hodinách. Cesta vlakom bola príjemná a zaujímavá. Z rýchlika sme vystúpili pred obedom a prešli sme sa peši až k Bratislavskému hradu. Mali sme tak možnosť vidieť niekoľko historických pamiatok ako Michalskú bránu, Starú radnicu, Most SNP, Dóm sv. Martina ,Grasalkovičov palác a Bratislavský hrad. Samozrejme, že počas prehliadky mesta sme aj poriadne vyhladli. Ochutnali sme nielen  miestnu pizzu , ale aj  chutnú  kávu s koláčikom. Nakoniec sme príjemne unavení nasadli do vlaku a šťastne docestovali domov. Z pekného výletu sme si odniesli  nielen nové poznatky, ale aj príjemné zážitky. V našich srdciach bude mesto Bratislava už navždy.

            PhDr. Andrea Marušinová

        • Noc v škole
          • Noc v škole

          • „Od Lucie do Vianoc každá noc má svoju moc“, vravievali už naši starí rodičia počas adventu. Takúto čarovnú chvíľku sme si doprali aj na Elbe z 18. na 19. decembra. Čas stíšenia a pohody sme si vychutnali aj na Noci v škole. Vďaka adventnému čítaniu sme si spolu vytvorili duchovnú atmosféru vianočných sviatkov, ktorá je založená na vzájomnej láske, rodinnom pokoji a šťastných momentoch nášho života. Žiaci sa zapojili nielen do športových aktivít, ale aj do spoločensko-kultúrnych činností, kde preukázali svoju tvorivosť a priebojnosť. Ráno sme si spolu vychutnali dobré raňajky a kávu. Noc v škole bola plná dôvery, lásky a naplnila tak očakávania vianočnej pohody. A taký kúsok duchovného svetla sme si všetci zaiste priniesli nielen do našich domovov, ale hlavne ním pohladili srdcia tých, ktorých nadovšetko ľúbime.

            PhDr. Andrea Marušinová
            Mgr. Miroslava Marcinková