Novinky

        • Poznáme víťazov školského kola Olympiády v anglickom jazyku
          • Poznáme víťazov školského kola Olympiády v anglickom jazyku

          • Dvanásti najlepší angličtinári školy si „zaspeakovali“ s rodeným hovorcom. Pozvanie na ústnu časť školského kola Olympiády v anglickom jazyku prijal vzácny hosť, pán Simon Lambourne, anglický lektor pôsobiaci v Prešove, ktorý sa okrem iného venuje aj príprave žiakov na maturitnú skúšku a získavaniu medzinárodných certifikátov.

            Všetkým našim výborným angličtinárom ďakujeme za ich účasť a vynikajúce výkony. Víťazom srdečne blahoželáme! Sú nimi:

            1. miesto – Jakub Čus, III.U
            2. miesto – Ján Vargoško, III.U
            3. miesto – Rastislav Alexander Juščák, II.U a Michal Lengyel, IV.U

            Spolu s našimi úprimnými gratuláciami získavajú traja najlepší aj vecné dary a diplomy.

            Online školské kolo prebehlo v pondelok 23. 11. 2020 v priebehu 4. a 5. vyučovacej hodiny. Zorganizovali ho vyučujúce anglického jazyka, pani učiteľky Eva Lange a Natália Prostredná. Nádherná angličtina rodeného hovorcu,jeho milý a povzbudivý prístup dodali súťaži významnú pridanú hodnotu.

            Študentom postupujúcim do okresného kola Olympiády v anglickom jazyku všetci držíme palce!

          • Olympiáda zo slovenského jazyka

          • Akí sme šikovní a ako ovládame slovenský jazyk ? To sme zistili počas olympiády v slovenskom jazyku, ktorá sa uskutočnila po prvýkrát formou online dňa 19.11.2020. Pozostávala z vedomostného testu,  žiaci pracovali s  ukážkami, určovali vetné členy, hľadali básnické prostriedky, cibrili si štylistiku a jazykové útvary. Potom nasledovala aj  ústna časť, do ktorej postúpili štyria najlepší žiaci. Na 1. mieste sa umiestnil študent Jakub Čus /III.U/, 2. miesto patrilo Simone Gešperovej /II.U/ a 3. miesto obsadili  Erika Forišová  a Laura Papcunová /III.U/.

            Na záver sme srdečne poďakovali všetkým študentom za účasť. Diplomy a ceny si žiaci prevezmú osobne od p. riaditeľky Mgr. Romany Birošovej v januári.

                                                                                    PhDr. Andrea Marušinová

                                                                                    Mgr. Mirka Marcinková

        • 3D model
          • 3D model

          • Cieľom našej školy je zamerať sa na zvýšenie kvality výchovno-vzdelávacieho procesu, upriamiť pozornosť na žiaka, na jeho vzdelávacie potreby, tak aby bol pripravený na náročné požiadavky trhu práce a preto sa neustále snažíme vytvárať čo najkvalitnejšie pracovné podmienky pre odborný výcvik v reálnych firmách na reálnych pracoviskách s prihliadnutím na maximálnu bezpečnosť žiakov. Počas koronakrízy dňa 13.11.2020 vznikol v priestoroch odborných učební náš prvý 3D model z 3D tlačiarne.