Novinky

          • Výstava prác E. Sosu

          • V piatok 22.10. sme sa so žiakmi I.K, II.T IV.U vybrali na výstavu Eduarda Sosu v OC Eperia. Práce sú charakteristické rýchlymi ťahmi a pestrými farbami. Pán učiteľ svoje diela vytvára iba rukami bez použitia štetcov. Žiaci sa mohli informovať o technikách, postupoch práce a vybraných motívoch na obrazoch.  Všetkým sa nám práce páčili a sme radi, že sme sa mohli inšpirovať niečím novým.

          • Olympiáda zo slovenského jazyka

          • Olympiáda v slovenskom jazyku sa uskutočnila v priestoroch našej školy dňa 20.10.2021. Pozostávala z vedomostného testu a ústnej časti. Žiaci pracovali s ukážkami, určovali vetné členy, hľadali básnické prostriedky, cibrili si štylistiku a jazykové útvary. Na 1. mieste sa umiestnila študentka Simona Gešperová /III.U/, 2. miesto patrilo Erike Forišovej /IV.U/ a 3. miesto obsadil Dávid Jakub Katrenič /I.T/.

            Na záver pani zástupkyňa Mgr. Karina Kováčová srdečne poďakovala všetkým študentom za účasť, najlepším odovzdala diplomy a vecné ceny.

             

            PhDr. Andrea Marušinová

            Mgr. Mirka Ozoroczy

          • Deň učiteľov - udeľovanie najvyšších ocenení EMANUEL

          • Je zvykom, že deň učiteľov sa na Slovensku slávi 28.3 ako spomienka narodenia Jana Amosa Komenského. Výbor OSN pre vzdelanie vedu a kultúru (UNESCO) vyhlásil za medzinárodný deň učteľov 5.október

            Keďže sme pre pandémiu tento deň neoslavovali v marci, pripomenuli sme si ho 8.októbra. Na pozvanie pána zriaďovateľa Ing. Emila Blichu sa uskutočnilo v priestoroch EL PARKU udeľovanie najvyšších ocenení EMANUEL za roky 2020/2021

            Učiteľské uznanie 2020/2021 za organizačnú zložku Súkromná stredná odborná škola, bolo udelené:

            Ing. Tatiana Šefčíková, Ing. Marcela Hadviždžáková,

            Učiteľské uznanie za organizačnú zložku Súkromné odborné učilište, bolo udelené:

            PhDr. Andrea Marušinová, Mgr. Peter Fatľa

            Manažérske uznanie bolo udelené:

            Mgr. Erika Marušáková, Ing Branislav Blicha

            Taktiež sme zablahoželali kolegom, ktorí v roku 2020/2021 oslávili životné jubileum.

            Všetkým oceneným gratulujeme. 

             

          • Deň verejného zdravia

          • V dnešný deň v rámci prevencie proti COVID-19 k nám zavítal dobrovoľný hasičský zbor z Ľubotíc, ktorý otestoval žiakov a aj zamestnancov školy. Chceme viesť žiakov k zodpovednosti a aby sa v škole cítili bezpečne. Testovanie dopadlo veľmi dobre, pozitívne sme boli iba naladení.