Novinky

          • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže “CESTA DO FANTÁZIE”

          • Dňa 27.01.2022 sa uskutočnilo vyhodnotenie výtvarných prác žiakov umeleckých študijných odborov, propagačná grafika, užitková maľba a obalová technika.

            Výtvarné práce mohli žiaci elektronicky doručiť do 24.01.2022 do S SOŠ – ELBA Prešov, Smetanova 2, 080 01. Prišlo 16 prác zhotovených z bohatých a zaujímavých výtvarných techník od ceruzokresieb cez digitálnu maľbu až po sochy zo snehu. Porota pozastavená z troch členov Mgr. Miriama Bezegová, Mgr. Miroslava Ozoroczy, Mgr. Eduardo Sosa vybrala tri najlepšie práce, ktoré spĺňali vysokú úroveň kompozície, kvality a originality.

            Víťazkou výtvarnej súťaže „cesta do fantázie 2022“ sa stala žiačka prvého ročníka Dana Vogel odboru obalová technika s impozantnými sochami zo snehu, ktoré hneď na prvý pohľad očaria, druhé miesto získal žiak tretieho ročníka Mykola Tiuriutykov odboru propagačná grafika s digitálnou maľbou vyváženej kompozície, ktorá poukazuje na environmentálny problém našej planéty. Tretie miesto získala žiačka tretieho ročníka Sučková Veronika odboru úžitková maľba s maľbou zobrazujúca fantazijný svet.

            Všetkým súťažiacim blahoželáme

          • 2% daň z príjmov

          • Milí rodičia a priatelia školy,

            aj tento rok môžete rozhodnúť o darovaní 2 % zaplatenej dane zo svojich príjmov. Podpora vzdelávania, výchovy a rozvoj telesnej kultúry našich detí a žiakov sa realizuje aj prostredníctvom nášho Školského klubu - ELBA a Športového klubu – Slovan SOLIVAR

            Darovaním 2 % zaplatenej dane z príjmov rozhodnete o hodnotnejšom a kvalitnejšom živote žiakov našich škôl a o tom, že podiel z Vašej zaplatenej dane bude využitý adresne, transparentne, efektívne a zmysluplne. Obraciame sa na Vás ešte raz s prosbou o podporu vytvárania lepších, nadštandardných výchovno-vzdelávacích podmienok.

            Ak sa rozhodnete podporiť náš školský klub,

            Vaše rozhodnutie bude správne a podporíte naozaj dobré činy,

            za čo Vám úprimne ďakujeme

            Tlačivá v odkaze nižšie