Novinky

          • Súťaž v líčení

          • 9.6. sa v Kežmarku uskutočnil Festival študentského remesla pod záštitou PSK. Žiačka II.K Daniela Švorcová súťažila v umeleckom líčení na tému "Neskrotná husitská žena" a umiestnila sa na krásnom 3.mieste. Modelkou bola žiačka I.K Liliana Luchyn. Ďakujeme za peknú prezentáciu.

          • Vyhodnotenie stredoškolských časopisov PSK - IX. ročník

          • Dňa 8.6.2023 v priestoroch krajskej knižnice P.O. Hviezdoslava v Prešove naši žiaci odboru propagačná grafika získali bronzové pásmo na IX. ročníku Súťaže stredoškolských časopisov Prešovského kraja za rok 2022. Súťaže sa zúčastnilo 23 stredných škôl s vysokou úrovňou tlačovín. Akcia bola spojená s hodnotením časopisov odbornou porotou, ako i slávnostne vyhlásenie výsledkov s odovzdávaním cien. Časopisy boli hodnotené podľa obsahu, štylistiky, vizuálu a kreativity.

          • Odborná exkurzia žiakov 1. ročníka, odbor TIS

          • 1.6.2023 sa žiaci 1. K triedy, odboru TIS zúčastnili s Ing.Tatianou Šefčikovou v rámci odbornej praxe exkurzie v PCP Prešov na Budovateľskej ulici, v bývalom výrobnom závode ZPA Křižík . V závode ich privítal riaditeľ spoločnosti Ing. Jakub Maruš , ktorý spolu s Ing.Tiborom Šefčíkom, dlhoročným manažerom pre energetiku , oboznámili žiakov s niekdajšou výrobou a súčasným obsadením priestorov tohto areálu. Žiaci mali možnosť vidieť výstavu produktov od založenia spoločnosti ZPA Křižík od roku 1949 až po j útlm jej výroby v roku 2015. Súčasťou výstavy boli elektromery rôzneho prevedenia, ktoré boli hlavným produktom spoločnosti. Okrem toho žiaci videli aj ďalšie produkty- magnetickú pásku, valcový zapisovač, masážne strojčeky, elektrické pohony a rôzne komponenty do týchto výrobkov. Zaujímavou súčasťou výstavy boli aj elektromery z rokov 1920-30 americkej a poľskej výroby.

          • Maľovanie na tvár

          • Dňa 5.6.2023 žiačky odboru KaV Daniela Švorcová a Liliana Luchyn prezentovali školu Elba v perleťovom tetovaní a maľovaní na tvár na MDD a DOD v Divadle Jonáša Záborského. Ďakujeme

          • Exkurzia

          • Dňa 26.5.2023 sa žiaci triedy 1.K – TIS, v sprievode učiteľov odborných elektrotechnických predmetov – Ing. Juraja Olejníka a Ing. Tatiany Šefčíkovej zúčastnili odbornej exkurzie vo firme Exel s.r.o., ktorá sa zaoberá výrobou dosiek plošných spojov. Spoločnosť s viac ako 20 ročnou tradíciou na slovenskom trhu poskytuje plošné spoje a kompletné služby v oblasti exportu elektroniky, od počiatočného osadenia DPS, testovania, finálnej montáže až po dodávku komponentov potrebných pre finalizáciu projektu. Účastníci exkurzie videli jednotlivé pracoviská spoločnosti, názorne sa oboznámili s procesom výroby dosiek plošných spojov a rozšírili si svoje vedomosti v danej oblasti vďaka odbornému výkladu pracovníka spoločnosti, ktorý nás exkurziou sprevádzal. Aj vďaka nemu sme si odniesli z exkurzie veľa zaujímavých informácii a dojmov.