Novinky

          • Medzinárodný deň vzdelávania

          • Úloha vzdelávania pri budovaní udržateľnej a odolnej spoločnosti a upriamenie pozornosti na jeho význam pri zvyšovaní produktivity jednotlivca, ale aj pri posilňovaní potenciálu hospodárskeho rastu -  to sú dôvody, pre ktoré OSN vyhlásilo Medzinárodný deň vzdelávania. Stal sa ním práve dnešný deň – 24. január. Po prvýkrát sme si ho pripomenuli v roku 2019.

          • Elbaci na hokejovom zápase

          • 23.1.2024 sme boli v rámci akcie ŠKOLY NA HOKEJ na zápase TIPOS slovenskej hokejovej lige medzi domácim HC Prešov a mužstvom SR 18 a ukázali sme, že vieme fandiť. Tento projekt Školy na hokej  sprostredkoval jedinečný športový zážitok takmer 3000 deťom a žiakom a nám okrem toho aj možnosť dôstojne reprezentovať našu školu. 

          • Reprezentačný ples

          • Srdečne Vás pozývame na reprezentačný ples, ktorý sa uskutoční 10. februára 2024 o 19:00 hod. v sále kultúrno-športového zariadenia El Park. Tešíme sa na Vás.

          • Novoročný šachový turnaj

          • Študenti odbornej aj športovej školy sa 17. januára zúčastnili Novoročného šachového turnaja, ktorý zorganizoval Šachový klub na S SOŠ ELBA.

            Šachový turnaj sa konal v priestore školskej jedálne a sprevádzala ho príjemná atmosféra.

            Umiestnenie hráčov:

            1.miesto - Martin Hlinka

            2.miesto - Tobias Skirka

            3.miesto - Ing. Juraj Olejník

          • Vianočné reminiscencie

          • 22. decembra 2023, deň pred vianočnými prázdninami si tradične pripomíname zvyky našich predkov.

            Žiaci popriali šťastné a veselé Vianoce v siedmych jazykoch - slovensky, anglicky, nemecky, taliansky, šarišsky, rómsky a ukrajinsky.

            Spolužiaci z elokovaného pracoviska v Terni zatancovali vianočné tango pod vedením skvelého tanečníka Fera.

            Kultúrny program bol zavŕšený moderným stvárnením biblického príbehu v podaní žiakov a nechýbala ani Tichá noc.

            Sladkú odmenu za najkrajšiu vianočnú výzdobu si „vyzdobili” prváci.

          • Školské kolo ekonomickej a finančnej olympiády

          • Študenti IV. T odboru TIS sa od 4. do 15. decembra zapojili do školského kola ekonomickej olympiády, ktorú organizuje Inštitút ekonomických a spoločenských analýz online formou.

            Študenti boli testovaní na základe písomného testu, ktorý sa skladal z uzavretých a otvorených otázok z ekonomických tém a financií.

            Najlepší riešitelia boli Branislav Bednár, Michal Dojčák, Ladislav Dojčák a Dávid Maník. O postupe do krajského kola EO budú žiaci jednotlivo informovaní INESS.

            Do školského kola finančnej olympiády sa v tomto školskom roku zapojilo 20 študentov okrem IV.T, III.K a II.K odboru TIS.

            Najlepší riešitelia finančnej olympiády boli Ladislav Dojčák, Michal Dojčák (20 z 20 bodov), Branislav Bednár, Zoe Sarossyová, Dávid Maník a Ján Čaja (19 z 20 bodov), ktorí postupujú do II. kola finančnej olympiády.

            Ďakujeme všetkým študentom za účasť v školskom kole ekonomickej a finančnej olympiády.

            Ing. Valéria Jurčová