Novinky

          • 1. adventné čítanie

          • K Vianociam neodmysliteľne patria zvyky a obyčaje. Na našej škole je adventné obdobie úzko prepojené s adventnými čítaniami. V nedeľu sme zapálili 1. adventnú sviečku a symbolicky sme tak urobili aj v škole. So žiakmi II.K sme sa porozprávali o symbolike tohto času, magických dňoch a tradičnom slávení najkrajších sviatkov roka v jednotlivých rodinách.

          • Olympiáda z anglického jazyka – EP Varhaňovce

          • Dňa 11. 11. 2022 sa na pôde EP Varhaňovce uskutočnila olympiáda z anglického jazyka. Žiaci si otestovali svoje vedomosti v písomnej časti a tí najšikovnejší sa prebojovali do ústnej časti. Rozhodovanie bolo veľmi náročné, o čom svedčia aj dve prvé miesta. Ďakujeme všetkým zúčastneným a blahoželáme víťazkám!

            1. miesto – Lenka Balogová (I.VA), Nela Žigová (I.VA)

          • Olympiáda ľudských práv

          • V súvislosti s Dňom boja za slobodu a demokraciu, ktorý si pripomíname 17. novembra, sa na pôde našej školy uskutočnila olympiáda ľudských práv. Žiaci prvého až štvrtého ročníka si testovou formou vyskúšali odpovedať na otázky týkajúce sa tolerancie, ľudských práv a fungovania Európskeho parlamentu. Uvažovali nad pojmom demokracia, čo pre nich toto slovo znamená a aký význam má v dnešnej dobe. Ďakujeme všetkým zúčastneným a blahoželáme víťazom!

            Umiestnenie:

            1. miesto: Bystrík Pecuch (I.K)

            2. miesto: Mária Horváthová (I.K)

            3. miesto: Pavol Potočňák (III.T)

          • Ocenenie Biela pastelka

          • Koncom septembra sa uskutočnila zbierka v rámci Únie Bielej pastelky pre nevidiacich a slabozrakých, kde naše žiačky Soňa Janíčková a Diana Kryvomaz vyzbierali najviac finančných prostriedkov. Spolu s našou školou boli ocenené aj Stredná odborná škola služieb  v Prešove a Gymnázium bl. biskupa Gojdiča v Prešove.

             

          • Slávnostná imatrikulácia EP Varhaňovce

          • Žiaci I.V a I.VA dňa 10. 11. 2022 slávnostne vstúpili do Cechu elbákov, zložili sľub a dostali certifikáty. Imatrikulácia prebehla v priestoroch EP Varhaňovce za prítomnosti žiakov, pedagógov, pani zástupkyne Mgr. Kariny Kováčovej a pani riaditeľky Mgr. Romany Birošovej, MBA, ktorá im vo svojom príhovore vyjadrila povzbudenie a motiváciu do ďalšieho štúdia na našej škole.

            Kolektív EP Varhaňovce

          • Olympiáda z ANJ

          • Dňa 9. 11. 2022 sa na elokovanom pracovisku v Terni konala olympiáda z anglického jazyka. Zúčastnili sa jej žiaci SSOŠ všetkých odborov, ktorí si mali možnosť overiť svoje vedomosti z angličtiny. Anglický jazyk je svetovým jazykom, ktorým môžeme komunikovať vo viacerých krajinách a preto je potrebné využiť možnosť vzdelávať sa v tomto jazyku čo najviac.

            Prví traja najlepší žiaci získali pekné ceny, poskytnuté sídlom školy. Boli to títo žiaci:

            1. miesto – Vanesa Makulová z I.NA/TAP

            2. miesto – Peter Marcin z II. NA/TAP

            3. miesto Peter Ferko z I. NA/MUR

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • Dňa 25.10.2022 sa uskutočnila olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry.

            Pozostávala z písomnej a ústnej časti. Žiaci si preverili svoje vedomosti v gramatike a literatúre.

            Najlepšie výsledky dosiahli : 1.Dávid Jakub Katrenič (II.K), 2.Zoe Šarossyová (III.T) a 3.Pavol Potočňák (III.T).

             

            Všetkým účastníkom olympiády srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

             

            PhDr. Andrea Marušinová

            Mgr. Miroslava Ozoroczy

          • Súťaž Interbeauty

          • Výsledok práce našej študentky Daniely Švorcovej (II.K) na súťaži Interbeauty v Bratislave. Téma Benátky-facepaoting. Modelka Liliana Luchyn (I.K) 

          • Halloweensky program vo Varhaňovciach

          • Sychravý štvrtok pred jesennými prázdninami si kolektív učiteľov a žiakov EP Varhaňovce spríjemnil tvorivými aktivitami v duchu Halloweenu. Žiakov najviac nadchli aktivity ako tvorba masiek, maľovanie balónov a výzva „Odfoť sa v maske!“. Diskutovali sme nielen o strašidlách, tekviciach a duchoch, ale aj o tradičnom slávení prichádzajúceho Sviatku všetkých svätých.

            Kolektív učiteľov EP Varhaňovce

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry na elokovaných pracoviskách

          • V dňoch 24.10. a 26.10. 2022 sa na EP v Terni a Varhaňovciach uskutočnila olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry.

            Pozostávala z písomnej a ústnej časti. Žiaci si preverili svoje vedomosti v gramatike, slovných druhoch a vetných členoch.

             

            EP Terňa :

            1. Vanesa Makulová

            2. František Giňa

            3. Simona Ferková

             

            EP Varhaňovce:

            1. Anastázia Gáborová

            2. Lenka Balogová

            3. Kristián Balog

             

            Všetkým účastníkom olympiády srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

             

            Kolektív učiteľov EP Terňa a Varhaňovce

          • Imatrikulácia EP Humenné

          • V piatok, 21.10. 2022, sa v nových priestoroch na Elokovanom pracovisku v Humennom za účasti pána zriaďovateľa Ing. Emila Blichu, pani riaditeľky Mgr. Romany Birošovej, MBA a pani zástupkyne Mgr. Kariny Kováčovej uskutočnila imatrikulácia prvákov. Žiaci 1.HA zložili slávnostný sľub a dostali certifikáty Elbákov. Za všetkých prvákov sa prítomným prihovorila žiačka Viktória Telváková. Slova sa ujali i pán zriaďovateľ a pani riaditeľka. 

            Dúfame, že sa noví prváci budú na našej škole cítiť ako doma, a v ďalšom štúdiu im prajeme všetko dobré. 

          • Imatrikulácia prvákov

          • Aj tento rok sme sa stali svedkami slávnostnej imatrikulácie. V našom Cechu elbákov sme privítali nových prvákov. Žiaci I.K zložili slávnostný sľub, prihovorila sa k nim aj p. riaditeľka Mgr. Romana Birošová, MBA a popriala im veľa šťastia. Imatrikulácia bola obohatená aj krátkym programom, ktorý si pre nás pripravili naši nováčikovia pod vedením svojej triednej učiteľky p. Ing. Marcely Gašparovičovej. Ako prví sa nám predstavili žiaci Benjamín Karaffa, Maroš Kancír a Bystrík Pecuch svojou spoločnou básňou. Zaujímavým vstupom bola aj ukážka karate, ktorú predviedli žiaci Marko Kašprišin a Dávid Jakub Katrenič. Posledným číslom programu bola pieseň v podaní Diany Kryvomaz, ktorú venovala práve našim novým prvákom. Žiaci I.K potvrdili, že sú skutočnými elbákmi.

            Celým programom nás moderátorsky sprevádzali Diana Kryvomaz a Soňa Janíčková.

            Imatrikulácia bola vydarenou akciou a prajeme všetkým prvákom veľa síl, elánu a radosti v ďalšom štúdiu na našej škole.

          • V rámci krúžku SJL sme navštívili vyhliadkovú vežu

          • „Videli sme nové miesto v Prešove, nádherný výhľad a mali sme aj krásne posedenie. Urobili sme si veľa fotiek a porozprávali sa“. Maroš Kancír

            „Výhľad bol úžasný, dovideli sme veľmi ďaleko. Sme veľmi radi, že sme mohli niečo také vidieť, ceníme si túto prechádzku. V Ukrajine sme nič také nezažili. Emma Shershun

            Yevheniia Lakatosh

          • Deň zdravej výživy

          • Aj na EP v Terni sme si tento školský rok pripomenuli Deň zdravej výživy. Vieme, že výživa je významným faktorom životného štýlu, ktorý ovplyvňuje naše zdravie. Úvodné slovo mala p. zástupkyňa Ing. Marcela Hadviždžáková, potom nasledovala prezentácia venovaná zdravej výžive, životnému štýlu a pohybu. Celá aktivita bola obohatená zaujímavou diskusiou učiteľov a žiakov.

            Kolektív EP Terňa

          • Deň učiteľov

          • Dňa 7.10.2022 sa uskutočnilo slávnostné oceňovanie pracovníkov škôl Elba v rámci Dňa učiteľov, ktorý je tradičnou a veľmi obľúbenou akciou našich škôl. Za SSOŠ Elba boli za pedagogickú činnosť ocenení zamestnanci PaedDr. Eva Lange, PhD., Mgr. Radka Mikolajová, MBA, PaedDr. Martin Gala, MBA, JUDr. Viera Blichová. Pracovné uznanie bolo udelené Lyubov Juščáková, Bc.Petrovi Gáborovi a Manažérske ocenenie získala Dana Ongradyová. Pri príležitosti svojho okrúhleho jubilea sme nezabudli ani na Janku Haščinovú.

            Táto slávnostná udalosť bola obohatená aj sprievodným programom, v rámci ktorého vystúpili žiaci našej ZUŠ, hudobným číslom prispela do programu aj zamestnankyňa ZUŠ slečna Humeňanská. Výborný spevácky výkon predviedli aj mužskí zamestnanci našich škôl, za ktorý zožali veľký úspech.

            Celý večer sa niesol v znamení dobrej nálady a tanca do neskorých večerných hodín.

          • Súťaž Junior Fitness Challenge

          • V sobotu 1.10.2022 sa v Just Gym Prešov konala súťaž Junior Fitness Challenge. Súťaže sa mohli zúčastniť dievčatá a chlapci zo stredných škôl v Prešove. Študenti súťažili v disciplínach ako zhyby na hrazde, vypady s činkou, tricepsove zhyby na bradlách, angličaky so záťažou, sed ľahy a výskoky na box. Každý cvik vykonávali 2 minuty na maximálny počet opakovaní. Na konci sa sčítali jednotlivé počty a určili sa víťazi súťaže. Našu školu v tejto nie ľahkej súťaži reprezentoval Benjamin Karaffa z I.T. Po sčítaní všetkých bodov obsadil krásne 3.miesto. Gratulujeme mu k úspechu a veríme, že v dalších kolách tejto súťaže sa zapojí viac našich žiakov.

          • Výberové konanie

          • EURÓPSKA VZDELÁVACIA AGENTÚRA ELBA, n.o.Solivarská 28, 080 05 Prešov

            v zmysle § 4 zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a zákona NR SR č. 552/2003 Z. z. o výkone prác vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov

             

                                                                                        vyhlasuje

                                                            výberové konanie na obsadenie funkcie

                                                                                       riaditeľa/ky

                        Súkromnej spojenej školy European English School, Solivarská 28, Prešov,

            s organizačnými zložkami:  Súkromná základná škola  a  Súkromné bilingválne gymnázium.

             

            Viac informácií v odkaze

          • Zbierka Biela pastelka

          • Dňa 23.9.2022 bola vyhlásená zbierka ,,Biela pastelka ". Žiačky 2.K triedy SSOŠ ELBA Diana Kryvomaz a Soňa Janíčková sa zapojili do tejto zbierky v uliciach Prešova a oslovili dobrovoľných darcov. Táto akcia bola organizovaná pod záštitou Študentského parlamentu.

          • Návšteva knižnice

          • Dňa 20.septembra 2022 sme spolu so žiakmi I.K triedy navštívili Krajskú knižnicu P. O. Hviezdoslava v Prešove. Privítali nás a vysvetlili systém organizácie celej knižnice. Niektoré knihy sme si mohli aj pozrieť. Naši prváci si vypočuli všetky informácie o knižnici, jej službách, ktoré poskytuje, ale aj pripravovaných podujatiach a rôznych iných aktivitách. Z knižnice sme odchádzali spokojní a obohatení o nové vedomosti.

             

            PhDr. Andrea Marušinová

            Mgr. Miroslava Ozoroczy