Novinky

          • Rozlúčka maturantov

          • Každoročným zvykom v máji býva rozlúčka maturantov s vedením školy, s pedagogickým zborom aj so spolužiakmi.

            19. mája sme sa na Nádvorí úspechov mohli rozlúčiť s maturanti a zároveň im odovzdať Pamätné listy, niektorí dostali aj Pochvalné listy, napríklad za výborný prospech, za reprezentovanie školy, za šírenie dobrého mena školy...

            Všetci im k maturitným skúškam popriala šťastnú ruku pri ťahaní otázok.

            Našim úspešným absolventom prajeme veľa šťastia a osobných úspechov do ďalšieho života a veríme, že nezabudnú na svoju Alma mater.

          • Návšteva Archeoparku

          • Dňa 16. 5. 2023 sme sa so žiakmi 1. - 3. ročníka zúčastnili exkurzie v Hanušovciach nad Topľou.

            Archeopark je jediným živým archeologickým múzeom pod holým nebom na Slovensku.

            Veľké priestranstvo a 30 000 rokov v čase na dosah. Obydlia z piatich období praveku a včasného stredoveku, jednoduchý nábytok a predmety dennej potreby, figuríny v dobových odevoch.

            Archeopark bol pre nás všetkých dňom zážitku. Aspoň na chvíľu sme sa všetci preniesli do dôb minulých a zakúsili tak obraz života ľudí v tej – ktorej dobe.

          • SÚŤAŽ PACKAGING STAR 2023

          • Žiaci odboru obalová technika Dana Vogel (II.K) a Yehor Lukashyn (I.K) sa zúčastnili medzinárodnej súťaže obalárov pod názvom „Packaging Star 2023“, ktorú organizovala Stredná odborná škola polygrafická v Bratislave. Organizátori tejto medzinárodnej súťaže mali za cieľ podporiť a oceniť žiakov škôl, ktorí sa pripravujú na povolanie v odbore dizajnu obalov. Žiaci si mohli overiť a porovnať vedomosti získané v škole na medzinárodnej úrovni, mohli získať nové poznatky v odbore, prehĺbiť si nadobudnuté vedomosti pri riešení konkrétnych zadaní, zdôrazniť hrdosť na svoje povolanie a nadviazať neformálne styky s ostatnými žiakmi a pedagógmi pôsobiacimi v polygrafickom a obalovom odvetví.

            Prvý ročník tejto súťaže úspešne preveril vedomosti žiakov, ich logické a priestorové myslenie. Súťažiaci samostatne navrhli konštrukčnú aj výtvarnú stránku obalu a etikety. Výsledným produktom boli kartónový obal na čaj a etiketa na sklenený obal pre ovocný mušt. Popri súťaži žiaci mali možnosť nahliadnuť do výroby etikiet a absolvovali aj okružnú jazdu Bratislavou.

            Za účasť v tejto súťaži získali naši študenti diplom. Ukázali svoje zručnosti a vedomosti a medzi konkurenciou sa nestratili, o čom svedčí aj samostatné ocenenie Dane Vogel za najlepšiu krabičku na čaj.

          • Súťaž v líčení

          • Dňa 27.4.2023 sa konal 12. ročník školskej súťaže v líčení “ELBA 23“, ktorej sa zúčastnili všetky žiačky odboru KaV. Zadané boli dve témy -„Glamour glitrová party“ a „Farebný kokteil“. V prvej téme sa na 1. mieste  umiestnila žiačka Švorcová Daniela /II.K/, 2. miesto Husárová Sabína /II.K/ a na 3. mieste Karahutová Tamara /III.T/. V druhej téme sa na 1.mieste umiestnila Procházková Alexandra /II.K/, 2.miesto Beluňková Alexandra /III.T/ a na 3. mieste Krywomaz Diana /II.K/. Žiačkám ďakujeme za účasť v súťaži a za pekné odprezentované práce.

          • VÝSTAVA ABC Prešov

          • Tradične aj tento rok sa usporiadal v Prešove v poradí už 29-ty ročník výstavných trhov s názvom ABC, zameraných na stavebníctvo a záhradníctvo. Práve takéto výstavy sú zamerané na najnovšie inovácie týchto odvetví, kde malo možnosť prezentovať svoje výrobky mnoho slovenských ako aj zahraničných firiem so širokou škálu svojich produktov v týchto sférach.

            Rovnako ako aj pominulé roky, ani tento rok sme si nenechali ujsť túto skvelú príležitosť, aby naši žiaci získali nielen prehľad o nových produktoch, ale získali aj nové kontakty možných zamestnávateľov, kam by sa mohli uberať ich kroky po ukončení svojho štúdiá. Bohaté zastúpenie vystavovateľov umožnilo našim študentom nahliadnuť do moderných technológií dnešného sveta. V interiéri mestskej haly zastrešovali firmy všetky odvetvia výroby a ponúkaného tovaru, príjemnou prechádzkou v exteriéri doplnili predajné stánky, chutné občerstvenie a mnoho iných atrakcií.

            Po kompletnej obhliadke výstavy nasledovalo spoločné posedenie pri chutnom čajíku a voňavej káve, ktoré nás príjemne zohriali v tomto dnešnom sychravom počasí. Príjemným prekvapením pre našich žiakov bolo stretnutie sa s našou p. učiteľkou Bc. Milkou Miklošovou, ktorá nám spríjemnila krásny deň. Veľké ďakujem patrí všetkým učiteľom z Terne, ktorí túto akciu zorganizovali a vytvorili úžasnú atmosféru.